Opvolging Tradinco

Tradinco in Zoetermeer houdt zich bezig met de productie en handel van kalibratie-apparatuur en druksensoren. Ook onderhoud en reparaties behoren tot het activiteitengebied. Het bedrijf is marktleider in Nederland. Circa 30% van de omzet van € 7 miljoen is export. Het bedrijf bedient met 35 medewerkers als klanten o.a. Shell, AKZO, BASF, DSM, Gasunie, Nuon, Heineken en ASML. Het belang van Antea in Tradinco bedraagt 41%.

Joost Geluk

Ex-DGA Tradinco

“Tradinco heb ik gekocht toen ik 56 jaar oud was. De banken die ik benaderde voor de financiering stonden raar te kijken.

‘Mensen op jouw leeftijd verkopen normaal gesproken hun bedrijf’, kreeg ik te horen. Dat klopt, de verkopers van toen waren inderdaad jonger dan ik. Bovendien keken ze nogal vreemd aan tegen iemand die alleen maar ervaring had in grote ondernemingen en nu zo nodig een klein bedrijfje wilde kopen.

We hebben sinds de overname in 2006 een forse groei doorgemaakt. In 2012 was ik inmiddels 62 jaar en vond ik de tijd rijp om het stokje over te dragen. Ik wilde meer tijd aan mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen besteden en als je eigenaar blijft dan kom je niet los van het bedrijf. Het is wel goed om een keer afscheid te nemen. Er zijn genoeg andere leuke dingen te doen in het leven.

Het thuisfront heeft me dan ook sterk gestimuleerd om deze stap te zetten. Twee jaar geleden heb ik de algehele leiding overgedragen aan mijn Commercieel Directeur, Richard Derksen, en ben ik me gaan toeleggen op productontwikkeling en marktontwikkeling in India. Richard heeft het heel goed opgepakt en anderhalf jaar later heb ik het bedrijf verkocht aan Richard en aan Antea.

Het verkoopproces en de overdracht aan Richard Derksen is vlekkeloos verlopen. Richard en ik hebben er steeds voor gewaakt tegenover elkaar te komen staan. Als koper en verkoper ligt dat gevaar op de loer. We hebben er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om één gezamenlijke adviseur te nemen. Verder speelt een professionele investeerder als Antea een goede en eerlijke rol in zo’n MBO-proces.

Ik vond gedurende het gehele proces van verkoop de nuchtere en praktische kijk van Antea op de business en organisatie van doorslaggevende betekenis. De hele verkoop is vrij harmonieus verlopen. We hebben ook met andere financiële partijen gesproken en die gesprekken gingen alleen maar over cijfers en spreadsheets. De ratio’s waren belangrijker dan de business. Bij Antea hadden de gesprekken een hele andere inhoud. Ze doen deze participatie samen met een van hun Informals die uit onze branche komt en die we kenden, waardoor de inhoud van de gesprekken veel meer een strategisch karakter hadden.

Na de verkoop in augustus 2013 ben ik als minderheidsaandeelhouder nog betrokken gebleven om deels van het toekomstpotentieel te profiteren. Ook ben ik commissaris geworden, samen met een financiële commissaris vanuit Antea en de Informal Investor uit het netwerk van Antea. Ik kan niet anders zeggen dat de samenwerking met Antea uitstekend bevalt.”