Antea opnieuw als beste uit de bus

Voor de zesde opeenvolgende keer is Antea door de Venture Capital Gids uitgeroepen tot Beste Participatiemaatschappij van Nederland. In een onderzoek naar 100 professionele investeerders kwam Antea opnieuw op de eerste plaats terecht.

De gehanteerde criteria waren onder meer het aantal gerealiseerde participaties in de afgelopen drie jaar, de openheid en transparantie naar de buitenwereld (o.a. over de gerealiseerde rendementen) en de samenstelling van het team. Antea behaalde in het onderzoek het maximale aantal punten.

Enkele citaten uit het juryrapport: “Het is zeker een knappe prestatie als je bedenkt dat er steeds meer investeerders in Nederland bij komen en de strijd om goede deals en om aandacht van de pers steeds groter wordt”…. “Uiteindelijk blijft Antea uniek in de transparantie naar buiten toe en dat maakt haar de nummer 1.”

Robert De Boeck, directeur van Antea, is verheugd met de nummer 1-positie: “Iedere keer is het weer spannend als de Venture Capital-Gids uitkomt: staan we opnieuw op nummer 1? Wij zijn dagelijks in de weer om het voor onze participanten goed te doen en een goede business-partner te zijn voor het MKB. Dat we ook dit jaar weer tot Beste Participatiemaatschappij zijn uitgeroepen motiveert ons om op deze weg verder te gaan. We hebben een heel mooi jaar achter de rug met drie nieuwe investeringen, drie goede exits en een succesvolle funding van Antea Participaties VIII. In die zin was de positie in de nieuwe gids geen verrassing. Juist in een tijd waarin vele nieuwe Private Equity-partijen ontstaan, is het goed dat wij als één van de eerste MKB-spelers worden geprezen vanwege onze professionaliteit en openheid. In dit vak is een ruime ervaring een absolute pré. We gaan ons uiterste best doen de volgende keer weer op nummer 1 te komen. Het is makkelijker om aan de top te komen dan er te blijven. Met onze zesde opeenvolgende nummer 1-positie zijn we hier goed in geslaagd.”

2018 Antea

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.